T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ÖDEMİŞ - Ödemiş İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

Okulumuz Tarihçesi 

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi olarak  l992-l993 Eğitim ve Öğretim yılında Ödemiş Fatih İlköğretim Okuluna ait binada Eğitim ve öğretimine başlamış olup, ilk yılda 200,- öğrenci kaydolmuştur.2014 yıılının temmuz ayından itibaren bakanlığımızın kararı ile okul adımız İLKKURŞUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ olarak değiştirilmiştir.

 

Altı yıl aynı binada Eğitim ve Öğretimini sürdürdükten sonra l998 yılında tamamlanan  yeni Binasına taşınarak, l998-l999 Eğitim ve Öğretim yılından bu yana da yeni binasında faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Okulumuzun ilk yıllarında Muhasebe Bölümü ve Banka Bölümü varken, 2002-2003      Eğitim ve öğretim yılında okulumuzun Anadolu Kısmı Turizm Bölümü açılması   sonunda    Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi olması, aynı yıl önceki yıllara ait olan Bölümlerimizin yani, Muhasebe ve Bankacılık Bölümlerinin kaldırılarak yerine, Bilgisayar Alanı Bilgisayarlı Muhasebe Dalı ile Bilgisayar Alanı Bilgisayar programcılığı Dalı'nın konması okulumuz bölümlerinin güncellenmesini sağlamıştır.

 

2004–2005 Eğitim ve Öğretim yılında da yine okulumuz bünyesinde Büro Yönetimi açılmıştır. 2014/2015 Eğitim öğretim yılından itibaren ise Pazarlama ve Perakende bölümü açılmıştır.Dolayısıyla Okulumuz bünyesinde yeterli         Alan ve Dallar oluşturularak çevremizin ihtiyacına göre de hizmet verme amacı güdülmüştür.

 

2005–2006 Eğitim ve öğretim yılında Alan adlarında değişiklik yapılarak; Bilgisayar       Alanı Bilgisayarlı Muhasebe Dalı yerine, Muhasebe Finansman Alanı Bilgisayarlı Muhasebe       Dalı, Bilgisayar Alanı Bilgisayar Programcılığı Dalı yerine Bilişim Teknolojileri Alanı Web Programcılığı Dalı olarak, değişikliğe uğramıştır. Büro Yönetimi Alanı ve Hukuk Sekreterliği dalı olarak da Büro alanımız devam etmektedir.

2014-2015 Eğitim ve öğretim yılından itibaren Pazarlama ve Parekende alanı da açılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2015 - Güncelleme: 27.10.2020 14:44 - Görüntülenme: 2763
  Beğen | 2  kişi beğendi